8 קטניות דלי פחמימות הטובות ביותר

קטניות דלי פחמימות

כמו שעועית ואפונה, קטניות נחשבות בדרך כלל למעצמות פחמימות, מה שהופך אותן לא מתאימות לתזונה דלת פחמימות או קטוגנית.

עם זאת, ישנם כמה יוצאי דופן וכמה זנים ספציפיים עם פחות פחמימות.

פולי סויה שחורה, בוטנים, אפונת שלג ושעועית ירוקה הן קטניות הנחשבות דלת פחמימות.

קטניות אחרות הנחשבות בעלות תכולת פחמימות מתונה כוללות שעועית מונג, עדשים, פאווה, אפונה שחורת עיניים, ושעועית שחורה, לימה וחיל הים.

הם כבר מזמן קשורים למגוון יתרונות בריאותיים, כולל הורדת כולסטרול, שליטה ברמת הסוכר בדם וטיפוח חיידקי מעיים טובים.

יתר על כן, קטניות הן מקור פנטסטי לחלבון וסיבים.

הם מספקים יותר חלבון לקלוריה מאשר בשר, מה שהופך אותם לחלק חשוב בתזונה צמחונית או טבעונית.

שילוב קטניות בתזונה דלת פחמימות מחייב תכנון קפדני ושליטה במנות.

בהתאם לגודלו, גילו ואורח החיים של האדם, דיאטה דלת פחמימות רגילה מציעה 20 עד 50 גרם פחמימות נטו.

קטניות שונות מאוד בתכולת הפחמימות.

הנה כמה מהם המפורטים עם תכולת הפחמימות, החלבון והסיבים הנמצאים בכוס אחת, מבושלת:

שעועית כליה – פחמימות 40 גרם, חלבון 15 גרם, סיבים 11 גרם

שעועית מנומרת – פחמימות 45 גרם, חלבון 15 גרם, סיבים 15 גרם

אפונה שחורת עיניים – פחמימות 35 גרם, חלבון 13 גרם, סיבים 11 גרם

פולי סויה  – פחמימות 17 גרם, חלבון 29 גרם, סיבים 10 גרם

שעועית אזוקי – פחמימות 57 גרם, חלבון 17 גרם, סיבים 17 גרם

חומוס – פחמימות 45 גרם, חלבון 15 גרם, סיבים 12 גרם

אֶדָמָמֶה – פחמימות 10 גרם, חלבון 11 גרם

עדשים – פחמימות 20 גרם, חלבון 9 גרם

האם זה בסדר לאכול שעועית בדיאטה דלת פחמימות?

שעועית מסויימת עשויה להיות מקובלת אם אתה בדיאטה מעט דלת פחמימות, אבל זה תלוי באיזו. בדיאטה דלת פחמימות למדי, פולי סויה שחורים ושעועית לימה הן שתי חלופות שיכולות לעבוד היטב במתינות (25-50 גרם ליום).

רוב סוגי השעועית האחרים כבדים מאוד בפחמימות ובקרוב ידחפו אותך מעל לקצבת הפחמימות שלך.

האם אפשר לאכול שעועית בדיאטת קטו?

כפי שאתה יכול לראות, לרוב זני השעועית הפופולריים יש 14-15 גרם פחמימות נטו למנה. הפחמימות בעלות ההשפעה הגדולה ביותר על רמות הסוכר והאינסולין בדם ידועות כפחמימות נטו. בדיאטה זו, לא מומלץ לאכול יותר מדי מאלו.

עם דמויות כאלה, ברור שעדשים ושעועית אינן אפשרויות ידידותיות לקטו.

שעועית ירוקה, שיש בה 3.7 גרם פחמימות נטו למנה, היא החריג היחיד שניתן להעלות על הדעת לכלל זה.

שעועית ירוקה ניתן לאכול במתינות בדיאטה דלת פחמימות אם גודל המנות נשמר קטן. כל הקטניות, כולל שעועית, בוטנים ועדשים, הן אסורות אם אתה בדיאטה קטו קפדנית.

שעועית ואפונה קשים לעיכול, וזו אחת הסיבות לכך שאנשים רבים נמנעים מהם. חלק מהקטניות כוללות אנטי-נוטריינטים, הנקשרים למסלול העיכול שלך ומונעים מינרלים מסוימים להיספג. ניתן למצוא את אלה גם באגוזים ובדגנים מלאים.

ניתן לבטל את התרכובות הללו על ידי השרייתן במים למשך הלילה לפני הבישול, או על ידי הימנעות מהן לחלוטין. אנו ממליצים להסיר לחלוטין מזונות אלו מהתזונה שלך, במיוחד אם אתה סובל מבעיות עיכול.

זכור כי ישנם ירקות מזינים יותר שאתה יכול לצרוך במקום זאת אם אתה בדיאטה דלת פחמימות. במקום שעועית ירוקה או קטניות, אנו ממליצים לאכול ירקות ירוקים ועליים כמו קייל ותרד. למרות שהירקות הללו מכילים פחות קלוריות ופחמימות, הם בכל זאת תופסים אגרוף במונחים של נוגדי חמצון, סיבים ומינרלים למנה.

כמו כן, קרא:

סיכום

שעועית ואפונה עשירות בסיבים, חלבון ונוגדי חמצון שעוזרים לך להישאר בריא, אבל הם לא מזונות דלי פחמימות! כתוצאה מכך, בתזונה הקטוגנית, עליך להימנע מצריכת שעועית, אפונה וקטניות אחרות.

החריג הבודד לכלל הוא שעועית ירוקה, שבה יש פחות מ-4 גרם פחמימות נטו למנה. עם זאת, אם אתה בדיאטה קטו קפדנית, אנו דוגלים באכילת צמחים דלי פחמימות כמו תרד או קייל, שהם מזינים באותה מידה אך יש בהם פחות פחמימות.

בגלל תכולת הסיבים הגבוהה והנוגדי חמצון שלהם, הוכח שעועית מציעה איכויות בריאות ללב במחקרים. הם גם נקשרו לשכיחות נמוכה יותר של סוכרת מסוג 2 ומחלות כרוניות אחרות.

עם זאת, בנוסף לאספקת כמות מוגזמת של פחמימות, הקטניות כוללות אנטי-נוטריינטים קשים לעיכול המונעים מינרלים להיספג במעי. אתה יכול לעקוף את זה על ידי השריית הקטניות שלך לפני אכילתן כדי לבטל את המולקולות האלה, אבל אנחנו דוגלים בהסרה מוחלטת של פריטים אלה מהתזונה שלך.

ברוב המתכונים, ניתן להשתמש באגוזים מעורבים במקום שעועית. אנו מציעים גם גוואקמולי במקום חומוס כמטבל לירקות דלי הפחמימות שלך, ומרק ירקות דל פחמימות במקום מרק עדשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.