דבש יכול להציע יתרונות בריאותיים מרובים. זה יכול להיות מועיל יותר אם אתה מערבב את זה עם מזונות-על. אבל יש כמה דברים שלא כדאי לערבב עם דבש.
דבש הוא חומר דביק טבעי ומתוק המיוצר על ידי דבורי דבש מצוף הפרחים. דבורים אוספות צוף מפרחים והופכות אותו לדבש שצבעו זהוב ומתיקות טבעית. מלבד הפיכת המנות שלך למתוקות, היא יכולה להציע יתרונות בריאותיים רבים, כולל הקלה בהצטננות ושפעת. אבל אל תמשיך להוסיף דבש לכל מה שאתה אוהב. שילובי דבש מסוימים עשויים להזיק יותר מתועלת. אחת הטעויות הנפוצות שאנשים עושים היא ערבוב דבש עם מים חמים ושתייתו על בטן ריקה. יש עוד מרכיבים כאלה שאסור לערבב עם דבש!
מהם היתרונות הבריאותיים של הדבש?
דבש מורכב בעיקר מפחמימות. אבל יש לו גם חומרים מזינים אחרים. ב-100 גרם של דבש יש 82.4 גרם פחמימות, 17 גרם מים וחומרים מזינים אחרים כמו סידן (6 מ'ג), אשלגן (52 מ'ג) וויטמין C (0.5 מ'ג) לפי משרד החקלאות האמריקאי (USDA).
להלן כמה מהיתרונות הבריאותיים של הדבש:
דבש יכול לעזור לנקות ריר עודף מאזור האף והגרון. זה יכול לעזור למנוע הצטננות, שיעול ולהגביר את המערכת החיסונית.
זה יכול לעזור לנטרל רדיקלים חופשיים ולהפחית מתח חמצוני בגוף.
לדבש תכונות אנטי-מיקרוביאליות שיכולות לסייע במניעת זיהומים ולתמוך בריפוי פצעים.
זה יכול גם לשפר את בריאות העיכול על ידי בעל אפקט פרה-ביוטי שעוזר לשפר את פלורת המעיים.
הימנע ממתן דבש לאלה שהם טרום סוכרתיים, סוכרתיים או כאלה שיש להם תסמינים כמו חומציות ותחושת צריבה, אומר המומחה.
מהם שילובי הדבש המזיקים שיש להימנע מהם?
שילובים מסוימים עם דבש יכולים להפוך אותו לרעיל. הנה כמה מהם:
1. דבש עם מים חמים
אם אתה מוסיף דבש למים חמים, זה יכול להזיק לך. דבש יכול להפוך לרעיל ב-140 מעלות, לפי מחקר משנת 2010 שפורסם ב-AYU (כתב עת בינלאומי למחקר רבעוני באיורוודה). חוקרים מצאו גם שמכיוון שהדבש מכיל סוכרים טבעיים, חימום שלו יכול לשחרר 5-hydroxymethylfurfural או HMF שעלולים להיות מסרטן.
2. דבש עם גהי
ערבוב של דבש וגהי או חמאה מבהירה עלול להפוך לרעיל. במהלך מחקר משנת 2020 שפורסם ב-Toxicology Reports, חולדות קיבלו דבש וגהי ביחס שווה. הם התגלו כלא מתאימים. חוקרים הבחינו בנשירת שיער, ירידה במשקל וכתמים אדומים על האוזניים אצל החולדות לאחר צריכת דבש וגהי.
3. דבש עם בשר ודגים
אל תאכלו דבש עם מוצרי מזון כמו דגים ובשר עשירים בחלבון. לא רק שיש לו טעם מוזר, אלא שהשילוב עלול להוביל לעיכוב בעיכול ולגרום לבעיות קיבה.
4. דבש עם פירות מתוקים
טפטוף דבש בקערת פירות כמו מנגו תגביר עוד יותר את המתיקות. הימנע מערבוב דבש עם פירות מתוקים כמו אננס ומנגו. מכיוון שהם כבר מתוקים, הם יכולים לגרום לקוצים בסוכר אצל אנשים, במיוחד אלה שעשויים להיות סוכרתיים.
5. דבש עם מלפפון
האם אתה משתמש בדבש כדי להפוך את הסלט שלך למזין יותר? וודאו שאין בו מלפפון. הימנע מערבוב דבש עם מלפפון, בעל תכונות מקררות ומשתנות. כאשר הוא מעורבב עם דבש, מלפפון קריר יכול לעורר בעיות עור או בעיות בריאות במערכת העיכול.
6. דבש עם שום
אין לערבב דבש עם שום, מכיוון שהוא יכול להוביל לאי נוחות במערכת העיכול או להחמיר בעיות במערכת העיכול עבור אנשים מסוימים. לשום יש תכונות אנטי-מיקרוביאליות חזקות, וכשהוא מעורבב עם דבש, הוא עשוי להשפיע על האופן שבו הגוף מעבד את השילוב.
מהם שילובי הדבש הטובים ביותר?
שילובים מסוימים יכולים לשפר את היתרונות של דבש. בדוק אותם!
1. דבש ולימון
לדבש עם לימון יש השפעה מרגיעה על הגרון ומסייע בריפוי כאבי גרון ושיעול. ללימון ודבש יש ויטמין C, שיש לו תפקיד משפר את מערכת החיסון. ויטמין C ממלא תפקיד בייצור תאי דם לבנים שיכולים לעזור לגוף להילחם בזיהום, על פי מחקר שפורסם ב-Annals of Nutrition and Metabolism בשנת 2006. אבל אל תחמם אותם!
2. דבש וג'ינג'ר
דבש וג'ינג'ר מהווים שילוב מצוין לשיפור העיכול. הם גם תרופה ביתית טובה להקלה על בחילות. לג'ינג'ר יש יתרונות אנטי דלקתיים, מסייעים לעיכול ומפחיתים דלקת.
3. דבש וקינמון
לשני המרכיבים הללו יש נוגדי חמצון וכן תכונות אנטי דלקתיות. ניתן להשתמש בבטחה בשילוב הדבש והקינמון כדי להגביר את החסינות ולנהל את רמות הסוכר בדם.
4. דבש ואגוזים
שילוב של דבש עם אגוזים כמו שקדים או אגוזי מלך מציע חטיף טעים ועתיר תזונה. אגוזים מספקים שומנים בריאים וחלבונים המשלימים סוכרים טבעיים המצויים בדבש. אז, יש את השילוב הזה במקום לאכול חטיפים לא בריאים.
דבש לא הולך טוב עם כל המרכיבים. לכן, חפשו שילובים שיכולים לשפר את תכונות הדבש ושאר המרכיבים, לחוויה מהנה ומזינה יותר.